fbpx
Hoe pak je acne echt tot in de wortels aan?

Hoe pak je acne echt tot in de wortels aan?

Onderhand heb je zowat alles al tegen acne geprobeerd, zonder blijvend resultaat. Je hebt de puberteit allang achter je gelaten, maar toch kom je maar niet van die rode ontsieringen op je huid af. Het lijkt alsof anderen alles kunnen doen zonder ooit een puistje te ontwikkelen, terwijl jouw huid bij het minste of geringste al op hol slaat. Een nieuwe dagcrème, een feestje (met allerlei versnaperingen) of iets te lang in de zon liggen: wanneer je gevoelig bent voor acne, kan het allemaal invloed hebben.

Oorzaken van acne

Iedereen heeft weleens last van puistjes, vooral in de puberteit. Er zijn verschillende factoren die kunnen meespelen bij het ontwikkelen van acne. Zo kunnen omgevingsfactoren een rol spelen, de verkeerde voeding of verzorgingsproducten, maar ook hormonale invloeden. Daarnaast kun je helaas ook erfelijk belast zijn. Als een of beide ouders een vette huid of last gehad hebben van acne, is er een grotere kans dat jij ook aanleg hebt om acne te ontwikkelen. De een is dan ook gevoeliger voor acne dan de ander. Met een huidanalyse kun je vaststellen welke factoren jouw acne beïnvloeden.

Totaalbehandeling van acne

Bij Vital Huidinstituut zetten we in op een totaalbehandeling van acne, waarmee we al 29 jaar succes behalen. Aan de hand van de behandelingen en producten van Rejuvi wordt acne op drie punten aangepakt. Dankzij de antibacteriële kwaliteiten van Rejuvi krijg je weer een rustigere huid en minder last van ontstekingen. Het stappenplan bestaat uit een huiddiagnose, praktijk- en thuisbehandeling met als doel om de huid te reinigen, de talgproductie te verminderen en de hoornlaag dun te houden. Ook kunnen er na de acnebehandeling technieken ingezet worden om grove poriën en littekens te behandelen en jouw huid weer een fijnere structuur en mooie gezonde uitstraling te geven.

Acnebehandeling met flitslicht

Ook kan flitslicht effectief ingezet worden om bacteriën te vernietigen voor een snelle verwijdering van acne. Er worden dan korte lichtflitsen afgegeven op de huid. De flitslichtmethode dringt door tot in de hyperactieve talgklieren om de talgproductie te verminderen. Zo wordt de verstopping van poriën en toekomstige acne-uitbarstingen tegengehouden. Na vier behandelingen om de drie weken kan acne tot wel 75% verminderen. Voor een optimaal resultaat kun je de behandeling combineren met gewone acnebehandelingen. Flitslicht kan actieve en pijnlijke acne (puisten en onderhuidse ontstekingen) vernietigen, terwijl een gewone acnebehandeling de veroorzakers van acne (overtollig talg, mee-eters en whiteheads) aanpakt.

Tips bij acne

Ook thuis kun je doorwerken aan huidverbetering. Volg daarvoor onze tips tegen acne:

  • Laat je huid analyseren om te kijken of je de juiste producten gebruikt. Zo gebruiken veel mensen een te vette crème of verzorgingsproducten met irriterende ingrediënten als parfum of alcohol.
  • Maak je huid schoon met een milde gezichtsreiniger. Intensief schoonmaken, hardhandig boenen en scrubben kan acne erger maken.
  • Laat je huid met rust en zit zo min mogelijk aan je gezicht.
  • Gebruik een licht peelende crème met bijvoorbeeld benzoylperoxide of salicylzuur.
  • Hydrateer je huid (van binnenuit): gebruik een hydraterende crème.
  • Eet antioxidantrijk en ontstekingsremmend voedsel (zoals knoflook, groene thee en verschillende kleuren groente en fruit).
  • Vermijd (langdurige) stress: stress kan acneklachten verergeren.
  • Bescherm jezelf altijd tegen de zon met een SPF.